Joulukellot

Myyjäisiin vein tällaiset koristeet. Koriste muutoin kokonaan vaahtokarkkimassaa, mutta kellot sokerista. Kermaruusulla on helppo ohje tällaisiin joulukelloihin.

IMG_4869

IMG_4876

Siirin 1-vuotiskakku

Minulta pyydettiin kakkua pikkuneidille. Toiveena oli gluteeniton, vähälaktoosinen, valkoisella vaahtokarkkimassalla päällystetty kakku. Kakussa piti olla tumma pohja. Täytteeksi toivottiin jotain marjajuttua. Koristeeksi tuollaiset palikat, ja muutenkin tyttömäiset koristeet… Noh, minäpä tomerana kakun tein, ja sitten kun kakku oli jo nätisti laatikossaan valmiina odottamassa noutajaa, iski tajuntaan eräs PAHA virhe… Apua, kakku ei ollutkaan gluteeniton!! Olin pohjaa tehdessäni unohtanut että sen piti olla gluteeniton, ja tosiaan tajusin sen jo liian myöhään. No, soitto tilaajalle, ja asia olikin kunnossa. Hän saisi keliaakikolle hommattua jotain muuta. Harmitti kovasti, ja nolottikin…

IMG_0916

Mutta asiaan… Toiveet kakusta tulikin jo tuossa. Kakussa siis tumma, kaakaolla maustettu pohja. Väleissä sipaisu vadelmahilloa ja kuningatarrahkaa liivatteella hyydytettynä. Kakussa päällä vaahtokarkkimassa, jonka alla ohut kerros flora vispiä. Tein vaaleanpunaisesta massasta kakun alareunaa kiertämään tuollaisen nauhan, ja sen päälle koristeeksi pieniä valkoisia sydämiä. Onnea vielä kerran pikku-Siirille!!

Tossukakku

Ystäväperhe tuli katsomaan kummipoikaansa, niin tein tällaisen kakun. Kakussa tavallinen vaalea kakkupohja, väleissä mansikkasosetta, banaaniviipaleita ja kermavaahtoa. Päällinen vaahtokarkkimassaa, pursotukset Flora Vispiä.

IMG_4353

Halloween-aiheisia koristeita

Löysin naapurikaupasta muottisetin, jolla tuli tällaisia koristeita. Hyvin näillä voisi tehdä esim. pieniä pipareitakin! Nämä kaikki tein vaahtokarkkimassasta, ja lopuksi vähän värjäilin ja tein ilmeitä haamuille yms. Kivat muotit!

IMG_4040

Mansikkaiset täytekakut

Myyjäisten herkkupöytään tein myös tällaiset kakut. Keskimmäinen näistä, eli tuo jossa koristeena on liljoja, on gluteeniton. Kaikki ovat vähälaktoosisia. Vaalea pohja kaikissa, kostukkeena sitruunalimsa. Väleissä sipaisu marjahilloa sekä mansikkamousse. Pursotukset Flora Vispillä. Kaikissa kakuissa päällä vaahtokarkkimassalevy. Sen avulla sain pysymään koristeet kauemmin hyvänä. Kaikki koristeet myös vaahtokarkkimassaa värjättynä pasta- ja tomuvärein sekä kimaltein. Suklaaspritsaukset tummaa suklaata. Koristeena sokerihelmiä sekä lumenvalkoista “blingblingiä” (en muista ikinä sen nimeä, sellaisia hentoisia pieniä kiiltäviä hippusia ne on…)

IMG_4008

IMG_4013

IMG_4019

Nalle Puh- kakku (gluteeniton, vähälaktoosinen)

Minulta pyydettiin 1-vuotiaalle pikkupojalle syntymäpäiväkakkua. Toiveena oli vadelmainen kakku, jossa jotenkin olisi esillä lapsen nimi ja ikä. Muuten kädet oli vapaat :) Koristeeksi maalasin tomuväreillä Nalle Puhin vaahtokarkkimassalle ja leikkasin muotoonsa. Ilmapallo, kukkaset, lehdet ja perhonen sekä nimi myös vaahtokarkkimassaa. Kirjaimet tomuttelin kultatomulla. Kukissa sipaisu helmiäistä.

IMG_3961 

Kakussa gluteeniton vaalea kuuden munan kakkupohja, kostutus päärynämehulla. Välissä sipaisu vadelmamarmeladia sekä vadelmamousse, kuten tässä kakussa. Kuorrutin kakun Flora Vispillä, kakun päälle asetin vaahtokarkkimassasta kaulitun laatan. Laatassa aavistus sinistä väriä. Kakun pursotukset myös tuota Flora Vispiä, käytin korinpohja-, lehti- ja tähtityllaa.

Toivottavasti kakku oli mieluinen ja maistui juhlaväelle! Onnittelut vielä 1-vuotiaalle taaperolle! :)

Testikakku

Miehellä loppuu tänään töissä eräs vastuuhomma. Ajattelin piristää väsynyttä armastani kakulla :) Ei se kyllä ainut syy tämän kakun ilmestymiseen ole, sillä minun pitää tulevia kakkuja ajatellen testailla paria asiaa. Ensinnäkin, miten vaahtokarkkimassa suhtautuu kermavaahtoon. Eli alkaako se kuinka pian “sulaa”, kun kermapursotukset on siinä kiinni. Toinen kokeiltava asia on, miten kauan koristeet säilyvät hyvänä vaahtokarkkimassan päällä. Katsotaan! Nyt pitäisi vaan saada kakkua säilymään muutaman päivän ajan jääkaapissa, jotta nämä testit tulisivat kokeilluiksi… Pitänee pistää heti alkuun roima pala piiloon jääkaapin ylähyllylle ;)

IMG_3952 

Kuuden munan pakkasesta löydetty vaalea kakkupohja, kostutus kaapista löytyneellä päärynämehulla :) Väleissä kuningatarhilloa ja kermavaahtoa. Päällä kermavaahto (Flora Vispiä siis, kun puhun kermavaahdosta…), jonka päällä vaahtokarkkimassasta kaulittu levy. Vähän marmoroin sitä vaaleanpunaisen sävyyn… Reunapursotukset myös Flora Vispiä.

IMG_3953

Koristeena kaapista löytyneet pari vaahtokarkkililjaa ja lehtiä. Päälle pruuttailin valkosuklaalla tuollaista “köynnöstä”, vielä on harjoittelemisen tarvetta siinäkin! :)

Vauvakoristeita

Tuossa ristiäiskakkua tehdessä tuli sitten värkättyä koristeita muutenkin. Tässä muutamia juttuja / kokonaisuuksia… Kaikki koristeet vaahtokarkkitaikinaa, värjättynä sekä pasta- että tomuväreillä, lisänä kimalteita.

IMG_3931 IMG_3934

Kastekakku pienelle tytölle (gluteeniton)

IMG_3946 

Minulta pyydettiin ristiäisiin kakkua. Toiveena oli mansikkaista, raikasta täytettä sekä jotain vaaleanpunaista… :) Ensimmäistä kertaa tilaaja kysyi, voisinko tehdä kakkuun vaahtokarkkitaikinasta päällisen. Ensin kieltäydyin jyrkästi, sillä minulla ei juurikaan siitä massasta kokemusta ole. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan, ja muutaman päivän päästä rohkaistuin lupaamaan sen tilaajalle :) Ei muuta kuin testikakkuja sitten vääntämään… Onneksi sattui olemaan yhden lapsen synttärit hetimiten, niin niihin kakkuihin sitten testasin kuorrutetta. Ja oli kyllä kaiken arvoista!! Aivan ihana tuo vaahtismassa kakun päällä!

IMG_3948

Kakussa kuuden munan gluteeniton vaalea kakkupohja, kostukkeena sitruunalimsa. Täytteeksi tein taas sitä tutuksi ja turvalliseksi jo muodostunutta mansikkarahkatäytettä (tuossa kakussa vain marjoina vadelmat, muuten sama ohje). Vaahtokarkkimassan ja kakun väliin laitoin sipaisun kermavaahtoa. Koristeena vaaleanpunaisia vaahtokarkkimassaruusuja ja lehtiä sekä pieni prinsessa. Hänkin vaahtokarkkimassaa. Kakun pinnalle ripottelin valkoisia kimallehileitä, ne eivät vain juuri kuvissa näy.

IMG_3947 

Tässä vielä yksityiskohta alareunan ruusuista. Vain siis yhteen kohtaan alareunaan näitä laitoin, kakun “taakse”…

Onnittelut vielä pienelle prinsessalle ja koko hänen perheelleen! :)